21 Kasım 2011 Pazartesi

BİR SARHOŞUN NOTLARI

Sıklıkla toplumsal baskılardan etkilenmeyen, çocuk yaşta savunmasız aklı, büyükleri(!) tarafından kirletilmeyen her insanın biseksüel olacağını düşünüyorum. Yani seksin haz almaktan ibaret olduğunu düşünecek olursak, bunu duygusal birliktelikten ayırıp ona göre yaşarsak, biseksüel olmamak için hiçbir neden göremiyorum. Ancak Türkiye toplumu lgbt bireylerine karşı o kadar düşmanca bir tavır içerisindedir ki, bunu söylemek bile linç girişimine maruz kalmak için yeterli olabilir. Yine de aynı toplum, birden fazla kişiyle evliliğe bu kadar tepki vermez, çocuk yaştaki gelinlerin varlığına bu kadar tepki vermez. Nasıl bir toplum olmuşuz, bunu bile düşünmez.

Sinkaflı kelimelerin neden küfür olarak algılandığını anlamıyorum. Birisini sikme, becerme istemenin küfür olarak algılanması, ataerkillikten başka bir şeyle açıklanamaz sanırım. Seni sikerimin küfür olduğu hiç bir yerde, beni sik demenin küfür olacağını sanmıyorum. Ananı sikerim demek kimi zaman cinayet sebebidir, ancak baban beni siksin demek kavga nedeni bile olmaz, hatta kavgayı bitirir, o derece dalga geçilesi bir söylemdir. E, o zaman biz, heteroseksüel kadınlara, kadınsılara, pasif gaylere, her birlikte olduğumuzda küfür mü ediyoruz, sövüyor muyuz? Kadınlar sövülmeye mahkum yaratıklar mı? Küfürü severim, iyi kullanana da saygım vardır. Ancak küfürlerimizin ataerkillikten nasibini aldığı ve bununla mücadele edilmesinin gerekliliği de bir realite.

Esrarkeşlere karşı genel bir toplumsal önyargı mevcut. Çoooook lanet bir şeyden söz edilirmişçesine bir tavır takılınıyor esrar severlere karşı. Ancak aynı toplum sigaraya, alkole aşina. Neden? Çünkü devlet tarafından yasallaştırılıp, satışına izin verilmiş. Diğeri ise yasaklanıp, yeraltına itilmiş, illegalleştirilmiş. Bir gün esrar da yasallaşacak. Devlet tarafından bile satışı yapılabilir hatta. Nitekim bazı ülkelerde esrar satışı kontrollü olarak yapılıyor zaten. Sonuçta esrar dediğimiz şey bir ottan ibaret. Ne sigara kadar kimyasala bulanmış, ne de alkol kadar. Esrar içen bir insanın alabileceği zararın aynısı, hatta daha fazlası sigara içen bir insanda, alkol içen bir insanda görülebilir.

Sevişmeye karşı büyük bir saygım var. Nedendir bilmiyorum ama, bana sevgililiğin birlikteliğin en önemli parçasıymış gibi gelir cinsellik. Hem kadın, hem erkek, ya da eşcinsel birliktelikler, insanların birbirleriyle yatmak istediği sürece, anlamlı bir şekilde, olumlu bir şekilde devam edebilir. Aksi durumda, ilişki zayıflamaya, gerilemeye, sevgisizlik haline ulaşmaya başlamış demektir. Önce bir taraf yataktan uzak olmaya başlar, diğer taraf uzak olmak isteyeni zorladıkça, ikili arasında daha da fazla uzaklaşma meyadana gelir. sonrası malum zaten. İkili ayrılır. Sonra da nerde yanlış yaptık diye dolanırsınız. E, hakkıyla sikişmediniz işte. Düşünmeye gerek var mı?


Türkiye'de komünistlerin, sosyalistlerin büyük bir çoğunluğu kendi ideolojileriyle, kendi savunduklarıyla dalga geçer, içki ortamlarında, rakı masalarında, bunun muhabbetini yapar. Zaten tam da bu yüzden, Türkiye'de sosyalizm ve komünizm, '80 darbesinden beri yerinde saymakta, bir arpa boyu kadar ilerleyememekte. Sen kendi davana inanmazsan, sen bu uğurda bedel ödemekten çekinirsen, sen bunun için geceni gündüze katmazsan, sen topraktan bihaber olursan, sen çalışmak nedir bilmezsen, halkı nasıl örgütlersin, halkı nasıl devrimin peşine takabilirsin? İmkanı yoktur efendim, mümkün değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder