17 Kasım 2011 Perşembe

HABERLER-2

Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra hala bir sonuca varılamadı. Muhtemelen birkaç ülkücü, türkçü, milliyetçi gencin heyecanlı hareketlerine, sonuçlarına dayandırılıp mevzu kapatılacak. Aksi düşünülemez bile.

Son zamanlarda vicdani ret meselesi konuşuluyor. Bundan yüzyıl önce vicdani reddi kabul eden ülkeler vardı. Orası ayrı. Tabi ki ben bu ülkelerden biri olmamızı beklemiyordum. Ancak benim ülkemde olduğu kadar da aşağılanmasını, reddedilmesini, küfredilmesini de beklemiyordum. Vicdani ret, insani rettir. bu kadar basit. Bunu abartıp, milli, vatani mesele yapmaya gerek yok.

Kocaeli'nde deniz otobüsünü kaçıran pkk'lının annesi, oğlunun mezarını bdp'lilere vermedi. ancak yine de zafer işareti yapması millete koydu. ulan kadın zaten çocuğunu kaybetmiş, bir de zafer işareti yapmasını başka anlamlarla açıklamaya çalışıyorsunuz. ayıptır, günahtır.

Recep Tayyip; bu hafta içinde BDP mecliste kalsa ne olur, kalmasa ne olur diye açıklama yaptı. Allah kendisine akıl fikir versin. BDP mecliste kalmazsa iç savaş çıkar, milyonlarca insan ölür, BDP mecliste kalırsa iç savaş çıkmaz, milyonlarca insan ölmez. İkisi arasındaki farkı AKP'ye anlatmakta fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder