19 Ocak 2012 Perşembe

Bir Sarhoşun Notları

Kıçı dönük fotoğraf çektiren kadınların amacı nedir? Kıç fotonun merkezinde durur, hafiften yüz kısmı arkaya doğru dönmüştür, muhtemelen ya gecedir, ya da hava akşama dönmektedir. Sahiden, bu fotonun amacı ne? Benim aklıma olsa olsa, kıçım çok güzel amına koyayim, bakın ulan gibilerinden nedenler geliyor. Aksi bir durum varsa söyleyin de bilelim. Aynı durum kıçında yazı olan kıyafetlerde de var. Kıçında yazı olan bir şort ya da kot neden giyilir? Yazıyı okurken kıçıma bakın demek istenmiyorsa, ne denmek istiyor? Bundan nasıl bir anlam çıkarmalıyız? Ulan harbiden kıçınızın güzel olduğunu düşünüyorsanız ve kıçınıza bakılmasını istiyorsanız, bunu söyleyin, merak etmeyin, erkek milleti o kıça her halükarda bakacaktır. Hele de bu erkek milleti Türkiye'li erkeklerse.

İnsanların estetik ameliyatı olmalarını bir türlü olağan karşılayamadım. Ne bileyim, birilerinin burnundan, göğüsünden, pipisinden, kukusundan rahatsız olması, bana oldukça anlamsız geliyor. Çamurdan varlıklar mıyız yahu biz, şurasını biraz yontalım, buraya biraz ekleyelim, şunu biraz büyütelim. İnsanların güzellik anlayışları, kapitalizmin baskılarıyla oluşur. Pornografi sektörü, kozmetik sektörü, sinema sektörü, müzik sektörü insanlara bir güzellik anlayışı dayatır. Bu dayatmalara boyun eğmeyin. Neyseniz, onunla mutlu olmayı öğrenin. Bu estetik operasyon geçirmekten çok daha anlamlı, çok daha mantıklı bir davranış biçimi olsa gerek.

Sevgililik ilişkileri genelde aldatmaya gebedir. Çünkü yeni bir insan, sorunsuz insandır, eski insan ise, yani sevgilin olan kişi ise, sorunlarını bildiğin, sorunlu olduğunu bildiğin insandır. Yeni insan, yani sevgilini aldatacağın insan en azından mükemmel insan olma adayıdır, sevgilinin mükemmel insan olmadığının ise farkındasındır. Sevgilini aldatacağın insan, senin için en güzel kıyafetlerini giyer, en güzel iç çamaşırlarını seçer, en güzel sözlerini seçer, sevgilin ise muhtemelen senin yanında ossuruyor, senin yanında sıçıyor, senin yanında en kötü iç çamaşırlarını da giyiyordur. Bu durumda, bir insandan, sevgilisini aldatmaması beklenebilir mi? İnsanların sevgililerini aldatmaları olağandır, doğal olmayan, sevgililerini aldattıkları kişilere aşık olmalarıdır.

Çok sevdiğim bir arkadaşımın sevgilisi, bana küçük bir anekdottan bahsetti. Bir olaydan, bir durumdan bahsederken verilecek tüm örnekler, sevgililik haline de uyarlanabiliyordu. Mesela ders çalışıyorsunuz, yine çalışıyorsunuz, tekrar çalışıyorsunuz, tüm emeklerinize rağmen, sınavdaki soruları yapamıyorsunuz, bu bana reva mı lan diyorsunuz, işte bu yaşananların hepsi, sevgilik hali için de geçerli oluyor. Zaten ilişkilerde böyle değil mi derseniz, bu sorunun her yere uyduğunu görüyorsunuz. Bunun temel sebebi, sevgililiği kendi açımızdan değerlendiriyor olmamızdan kaynaklanıyor. Yani kendimizi bildiğimizden beri, sevgililerimiz oluyor, sevgililerimizle bir çok şey yaşamış oluyoruz, hepsiyle farklı anılarımız oluyor, bunun üzerinden hepsiyle de farklı bağlantılar kuruyoruz. Sonra bir olay yaşandığında da, sevdiklerimizden birini bu olaya dahil edebiliyoruz. Daha önce aşık olmamış, kimseyi sevmemiş insanlar için bu durum geçerli değildir, ancak dikkat ederseniz, daha önce birilerini sevmiş, birilerine aşık olmuş, birilerini sevmekten dolayı acı çekmiş insaların, her örneği, sevgililiğe bağlayabileceğini görürsünüz. Ben kendi üzerimde denedim, başarıya ulaştım.

Kadınları seviyorum. Her zaman sevdim, muhtemelen kuşumun kalkmayı başardığı her tarihte de sevmeye devam edeceğim. Ancak, kadınları sevmekten, tek bir kadını sevmeye geçtiğin andan itibaren, kadınların seni sevmemeye başlaması bir tesadüf değildir. Türkiye kadınları ezilmeye alışıktır, erkeğin kendisi de dahil bir çok kadını sikmesine alışıktır. Bu durum yaşanmayınca, erkekte bir eksiklik aramaya başlar, sonuçta hiçbir erkek mükemmel olamayacağı için, en başta erkek olmalarından dolayı mükemmel olamayacakları için, bu eksiklik mutlaka bulunur ve seven erkek siktir edilir. Tam da bu yüzden, ismine cool denilen kadınları siklememe, ama her önüne geleni de sikme haline devam edin. Türkiye kadınları bundan hoşlanıyor, Türkiye kadınları bunu seviyor.

Öğrenci evlerinde sık sık sorun çıkıyor, genellikle de bu sorunlar, kadın öğrenci evlerinde çıkıyor. Kadın arkadaşlarımıza bir kaç konuda fikir vermemiz gerekiyor sanırım. Mesela ev arkadaşınızın sevgilisinin sizde kalmasını sorun etmeyin, yahu sevgiliniz sizin evinizde kalamayacaksa, neden eve çıkasınız ki? 0 kadar masrafa ne gerek var? Tabi ki arkadaşlarım, sevgilim bende kalacak, tabi ki evime her gün gelenler olacak. Bunlar yaşanmayacak olsaydı, yurtta ot gibi yaşamaya devam ederdim. Ha evde ot gibi yaşamışım ha yurtta, daha çok fotosentez yapacam diye, eve o kadar para bayılmanın hiçbir anlamı yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder